Semua Orang Di sekeliling kita Adalah Guru

Teks: Dalila Yusof
Bismillahirahmanirahim...

Mula rancang bekerja dari rumah, secara sambilan sebelum sepenuh masa, baca naskah ini www.janawangdirumah.com

Merancang aktiviti percutian  bersama keluarga, perlukan MPV dan Van boleh tempah dengan kami, selanjutnya di http://dalilayusof.blogspot.com/2014/01/perkhidmatan-kereta-sewa.html
http://www.huffingtonpost.com/2014/04/03/cartoon-life-lessons_n_5071757.html

"Kita di sini untuk belajar dan dunia ini GURU kita.

Apabila kita GAGAL memahami sesuatu pelajaran kita kena MENGAMBILNYA BERKALI-KALI! Sebaik-baik kita dapat MEMAHAMInya, kita beralih ke pelajaran berikutnya.
(dan kita tidak pernah berhenti belajar sehinggalah kita mati) "

Ikut hati anda, Karya Andrew Mathews. 

Iklan: Bagi surirumah seperti saya, jom jana pendapatan hanya di rumah melalui blog, dapatkan keterangan lanjut di http://dalilayusof.blogspot.com/2014/03/kelas-online-belajar-hanya-di-rumah.htmlSemua orang di sekeliling kita adalah guru tidak kira ibu bapa, adik beradik, pasangan dan anak-anak akan mengajar supaya kita memperbaiki kelemahan kita, mengajar kita jadi sabar, mengajar kita jadi ikhlas, mengajar tentang sayang, mengajar tentang bekerja keras. Dan sebaik-baik guru adalah keluarga kita, kerana kita terpaksa jadi IKLHAS walupun penat, sakit, mereka menyakitkan hati terpaksa layan mereka kerana tanggungjawab, terpaksa BEKERJA KERAS untuk menyara keluarga , terpaksa MENYAYANGI walaupun mereka banyak menyakitkan kita, terpaksa MENERIMA semua kekurangan mereka dan MEMPERBAIKI kekurangan kita, MENYANJUNGI segala kebaikan mereka. 

Bila TERPAKSA barulah IKHLAS,KASIH SAYANG, PENERIMAAN, PENYANJUNGAN, KEKUATAN,  ITU DATANG....

Bila kita terpaksa memilih satu jalan sahaja barulah kita boleh belajar erti hidup. Ulasan